0

ML-R Teen, board for Teensy 3.1/3.2 (mrm-tee)

Ukratko

  • Ulazni napon 5 V, prema zahtjevima Teensy 3.1/3.2 pločice.
  • Svi pinovi Teensy pločice dostupni na dodatnim pinovima pored pločice. Teensy 3.2 ima nespretni niz konektora u sredini pločice, koji nije lako iskoristiv. Na ovaj pločici je razveden u standardne 0.1" pinove sa strane.
  • Teensy 3.2 je izabran zato što ima puno pinova raznih funkcionalnosti, umjerene je cijene, vrlo malih dimenzija i ima puno biblioteka koje su prilično Arduino kompatibilne. 100% kompatibilnost nemojte očekivati. Koliko je kompatibilno, u praksi se rijetko uoči da nije. Iako ima jačih Teensy proizvoda, većih su dimenzija. Prevelikih za male robote.
  • Teensy 3.2 je 3.3 V mikrokontroler, zasnovan na ARM jezgri.


Cijena: 2,93 €, PDV uklj Kupi

Osobine

Stardardizirani format. Da. Više detalja ovdje.

Potrebni elementi

×

Spajanje

Teensy 3.1 ili 3.2 pločicu umetnite u podnožje, pazeći na orijentaciju. Uključite kabel za pločice za napajanje u bilo koji od 2 odgovarajuća konektora za napajanje. Drugi kraj kabla uključite npr. u MRMS Power Supply 3x (mrm-ps3x), izvod 5V (jarko crveni). Pogledajte način spajanja u ovom primjeru I2C sklopa ili motora.

Kad raspoređujete uređaje po pinovima, pazite ne koristite za digitalne ulaze ili izlaze pinove koji imaju rjeđe funkcije (npr. PWM), nego prvo potrošite pinove koji su samo digitalni. Pazite i na napone.

Standard Dupont 0.1" plugs fit into Molex KK 254 connectors. If You want to make perfectly matching custom cables, You can buy Connector set 0xKK396 + 2xKK254 (mrm-con0-2). The other end can be made according to Your needs.

Na ovoj stranici je primjer jednostavnog spoja s ovom pločicom.