0

Instalacija Arduino programa za MRMS ESP32: Arduino, IMU, eFuse, BT, WiFi, CAN Bus (mrm-esp32)

1. Instalirajte ESP32 Arduino softver

1. Upotrijebite ove vrlo dobre upute (pazite da ne preskočite prethodni link - Shift-klik za otvaranje u novom prozoru) kako biste instalirali Arduino i ESP32 softver za Arduino. Navedene stranice su namijenjene originalnoj pločici, ali procedura je ista, budući da je dizajn ove pločice baziran na originalnoj.

Ako se intalirali i Arduino IDE i ESP biblioteku, kako je opisano u prethodnom odjeljku, možete dalje. Bez njih program neće raditi.

2. Instalirajte ML-R biblioteke

Ovo je procedura za MS Windows 10 i Google Chrome browser.

Obrišite sve direktorije koji počiinju s "mrm-" iz direktorija za Arduino biblioteke: "C:\Users\&ltVaš login>\Documents\Arduino\libraries".

Idite na ML-R Github stranicu i kliknite na "Code".

Izaberite "Download ZIP".

Locirajte skinutu datoteku u donjem lijevom kraju browsera. Dvostruko kliknite na datoteku kako biste otvorili komprimirani direktorij.

Nakon što otvorite direktorij, izaberite sve mrm-* direktorije. Izbor bi trebao izgledati kao na slici. Pritisnite Ctrl-C kako biste spremili izabrane direktorije. U Windows Exploreru otvorite opet direktorij s Arduino bibliotekama (staza kao gore ili QuickAccess > Documents > Arduino > libraries). Pritisnite Ctrl-V kako biste kopirali direktorije u biblioteke. Ovime je instalacija biblioteka završena. Ponovno pokrenite Arduino IDE.

3. USB driveri

Uključite pločicu i spojite ju s računalom pomoću USB kabla. U Windowsima idite u Device Manager: pritisnite Windows tipku, utipkajte (bez navodnika) "Device Manager" i pritisnite Enter. U "Ports (COM & LPT)" biste trebali naći svoju pločicu u listi. Ime je "Silicon Labs CP210x...". Na slici je pridružena portu COM5, ali Vaš će broj gotovo sigurno biti drugačiji. Zapamtite taj broj.

4. Test

Kliknite na Tools -> Board i izaberite "ESP32 Dev Module" iz padajuće liste. Ako pločica nije u listi, Arduino driver ze ESP32 nije instaliran. Vratite se na korak 1, ESP32 Arduino softver instalaciju.

Izaberite port koji je javio Device Manager za "Silicon Labs CP210x...". U našem je primjeru bio COM5:

Otvorite Arduino IDE i bilo koji sketch. File -> New je dobar izbor. Pritisnite desnu strelicu ("Upload"). Sketch će se kompajlirati. Nakon nekoliko sekundi pojavit će se poruka uspjeha. Zadnja rečenica izvještaja će biti "Hard resetting via RTS pin...":

To znači da je podizanje programa proteklo bez greške, da je USB resetirao mikrokontroler i da je izvršavanje programa počelo nakon toga.

Uočite da nijedna druga jedinica ne smije koristiti izabrani USB port. U protivnom će se Arduino IDE požaliti i završiti rad porukom greške koja će spomenuti zauzeti port, ali na pomalo nejasan način. U tom slučaju izvadite USB kabel i uključite ga opet. Ova će akcija otkačiti program koji je koristio port.

Dodatni je problem da Window operativni sustav ima problema s USBom. U slučaju da računalo ne može naći USB port ili javlja da je priključeni uređaj ne radi, ponovno pokrenite računalo.

5. MRMS_ESP32.ino sketch

Koristite ove upute i instalirajte MRMS_ESP32.ino sketch.